XXXI Edició de la Revista L'Ullal

Revista L'Ullal 31:

“Fa vint anys que tinc vint anys”i com diu Serrat“encara tenim força i no tenim l’ànima morta”... i aquestes expressions i testimoniatges hem caminat fent camí: molt de temps en el qual hem recorregut, totes les persones joves i adultes que han format, formen i formaran part d’aquest dispositiu CPFPA-APAP Francesc Bosch i Morata.

Hem estat, som i serem la veu que exigeix la llibertat, la dignitat, el respecte… que no té por a lluitar per allò que diu i fa amb un treball lent. I, tal com manifesta l’escultura l’esqueix, som un quàdruple reclam de la nostra cultura, de la nostra llengua, de la nostra terra i de la nostra gent, com va fer el conseller republicà Francesc Bosch i Morata… Nosaltres també sabem el que és estar invisibilitzats, desapresos, menyspreats… però ací estem, contra vent i marea, solcant la vida i l’educació popular i permanent amb ella.

Poc a poc, aquest Centre-Associació ha agenciat posar dempeus l’enorme figura de Francesc Bosch i Morata i el seu testimoniatge massa humà, en diferents i diversos àmbits, com un grit, com un puny… ben junts. Cap altra entitat, institució, col·lectiu… ha testimoniat com nosaltres, amb la flama i el foc de l’educació popular, les seues tasques i funcions com banderer del valencianisme polític, ara empeltat d’altres dimensions sociopolítiques, culturals, feministes…, dignificant-vivificant el país de les valencianes ací mateix.

40 anys d’Educació Popular a Xàtiva, amb la complicitat i el compromís de les persones educandes i educadores que, assumint la veu d’un poble en moviment i en lluita, continuem i continuarem treballant perquè la nostra sang encara bull i ens encoratgem a persistir fent camí amb l’esperança de aconseguir un món millor, més just, més digne, més bonic...

Compartir:

Publicaciones relacionadas: