XXVIII Edició de la Revista de L'Ullal

Revista L'Ullal 28:

Hem començat el curs i amb ell un nou número 28 d’aquesta revista amb un ventall d’esdeveniments: 40 anys d’educació popular a Xàtiva, amics, que acomiadem després de compartir un llarg camí llarg… i també nous reptes...

Però pensant en tot aquest temps que duem lluitant per una educació valenciana, alliberadora, popular i democràtica, basada en el diàleg i la participació com a ferramentes, ens preguntem si hem deixat alguna empremta en aquest territori, si la nostra manera de treballar i viure l’educació i l’escola hauran marcat formes de ser i viure al món, si hem iniciat camins d’esperança en una societat on la persona sembla que cada vegada compte menys.

La confiança que posem en les persones participants joves i adults, posant en valor els seus sabers i les seues experiències, reconeguent-les i incloent-les en la vida de l’escola ha fet que, per moltes persones, l’aprenentatge fora alguna cosa més que una ocupació acadèmica per guanyar títols. Ha significat l’inici d’una nova forma d’estar al món i la possibilitat de canviar allò que desitgen canviar, iniciant un procés on allò important no ha estat haver-tenir sinó el ser escoltats i reconeguts... com diu Maria Zambrano: “y nos sentimos ser de jóvenes, y tal vez siempre, cuando nos sentimos mirados y escuchados”. I ací estem, en moviment envers l’educació popular i permanent, ara!

Compartir:

Publicaciones relacionadas: